Profil

Di Tanna Sybille

Département GxABT > CSFES

See author's contact details
Main Referenced Co-authors
Sindic, Marianne  (26)
Belleflamme, Christel  (11)
De Laubier, Juliette  (9)
Godrie, Thérèse  (9)
Helleputte, Murielle  (6)
Main Referenced Keywords
butter (3); Escherichia coli (3); autocontrôle (2); CQPF (2); Diversification (2);
Main Referenced Unit & Research Centers
Laboratory of Quality and Safety of agro food products , Gembloux Agro Bio Tech (1)
Laboratory of Quality and Safety of agro food products, Gembloux Agro-Bio Tech (1)
Process and Quality Engineering Laboratory, Food Technology Department, Gembloux Agro-Bio Tech, ULiège, Belgium, 081/62.23.17 (1)
Main Referenced Disciplines
Food science (16)
Agriculture & agronomy (10)
Microbiology (3)
Animal production & animal husbandry (1)

Publications (total 27)

The most downloaded
1629 downloads
Belleflamme, C., Di Tanna, S., & Sindic, M. (2006). Le risque listeria monocytogenes pour la transformation laitière fermière. Filière Ovine et Caprine. https://hdl.handle.net/2268/17470

The most cited

18 citations (Scopus®)

El-Hajjaji, S., Gerard, A., De Laubier, J., Di Tanna, S., Laine, A., Patz, V., & Sindic, M. (2019). Overview of the local production process of raw milk butter in Wallonia (Belgium). International Journal of Dairy Technology. doi:10.1111/1471-0307.12608 https://hdl.handle.net/2268/236373

Gérard, A., Barbosa, N., Di Tanna, S., & Sindic, M. (08 March 2022). Quelles sont les principales sources de contamination du beurre au lait cru par Escherichia coli ? Biotechnologie, Agronomie, Société et Environnement, 26 (1), 68 - 77. doi:10.25518/1780-4507.19580
Peer Reviewed verified by ORBi

Barbosa, N., Gerard, A., Di Tanna, S., & Sindic, M. (07 October 2021). Sources of contamination of raw milk butter with Escherichia coli during processing [Poster presentation]. Twenty Fifth Conference on Food Microbiology, Bruxelles, Belgium.

El-Hajjaji, S., De Laubier, J., Di Tanna, S., Laine, A., Patz, V., & Sindic, M. (31 January 2020). Effect of maturation temperature and starter cultures on the rate of cream acidification [Poster presentation]. 25th National Symposium for Applied Biological Sciences (NSABS), Gembloux, Belgium.

El-Hajjaji, S., Gerard, A., De Laubier, J., Di Tanna, S., Laine, A., Patz, V., & Sindic, M. (2020). Assessment of growth and survival of Listeria monocytogenes in raw milk butter by durability tests. International Journal of Food Microbiology. doi:10.1016/j.ijfoodmicro.2020.108541
Peer Reviewed verified by ORBi

El-Hajjaji, S., Gerard, A., De Laubier, J., Di Tanna, S., Laine, A., Patz, V., & Sindic, M. (2019). Overview of the local production process of raw milk butter in Wallonia (Belgium). International Journal of Dairy Technology. doi:10.1111/1471-0307.12608
Peer Reviewed verified by ORBi

El-Hajjaji, S., De Laubier, J., Di Tanna, S., Godrie, T., Laine, A., Patz, V., & Sindic, M. (08 February 2018). Inventory of the raw milk butter production in Wallonia (Belgium) [Poster presentation]. 23rd National Symposium for Applied Biological Sciences (NSABS), Bruxelles, Belgium.

El-Hajjaji, S., De Laubier, J., Di Tanna, S., Godrie, T., Laine, A., Patz, V., & Sindic, M. (08 February 2018). Study of the development of Listeria monocytogenes in raw milk butter [Poster presentation]. 23rd National Symposium for Applied Biological Sciences (NSABS), Bruxelles, Belgium.

Winandy, S., Di Tanna, S., & Sindic, M. (2015). Du grain au pain : les outils de 1ère transformation [Paper presentation]. La transformation artisanale bio, avenir de nos agriculteurs !, Namur, Belgium.

Winandy, S., Godrie, T., Ringuet, M., Di Tanna, S., De Laubier, J., & Sindic, M. (2014). Quel avenir pour le beurre de ferme en Wallonie ? [Paper presentation]. Foire agricole de Libramont, Libramont, Belgium.

Winandy, S., Godrie, T., Ringuet, M., Di Tanna, S., De Laubier, J., & Sindic, M. (2014). DiversiFerm : un projet de soutien à la diversification [Paper presentation]. La diversification agricole et le circuit court, Louvain-La-Neuve, Belgium.

Sindic, M., & Di Tanna, S. (2013). Se diversifier à la ferme: obligations légales.

Sindic, M., & Di Tanna, S. (2013). Se diversifier dans le secteur piscicole wallon: obligations légales.

Di Tanna, S., De Laubier, J., Godrie, T., Ringuet, M., & Sindic, M. (2013). Conditions d'assouplissement pour la production et vente de produits laitiers fermiers: conséquences de l'arrêté ministériel du 22 mars 2013 et du guide 034 [Paper presentation]. Formation FUGEA, Gembloux, Ath, Ciney, Belgium.

Helleputte, M., De Laubier, J., Di Tanna, S., Godrie, T., Zdanov, N., & Sindic, M. (April 2012). Une cellule d'encadrement pour les producteurs transformateurs. Wallonie Elevages, 4.

Helleputte, M., Di Tanna, S., Godrie, T., Zdanov, N., & Sindic, M. (07 March 2012). La Cellule Qualité Produits Fermiers Partenaire de diversification - Vente directe de viande à la ferme : comment, pourquoi ? [Paper presentation]. 17ème Carrefour des Productions Animales - De la Production à la Consommation locales de produits animaux, Gembloux, Belgium.

Sanchez-Alcaraz, M.-T., Helleputte, M., Godrie, T., Di Tanna, S., Belleflamme, C., & Sindic, M. (2011). La Cellule Qualité Produits Fermiers partenaire de diversification. Bilan microbiologique des produits laitiers artisanaux. In 16ème Carrefour des Productions animales : la filière laitière bovine est-elle durable? (pp. 9). Gembloux, Belgium: Centre wallon de Recherches agronomiques.

Sanchez-Alcaraz, M.-T., Helleputte, M., Godrie, T., Di Tanna, S., Belleflamme, C., & Sindic, M. (March 2011). La Cellule Qualité Produits Fermiers partenaire de diversification. Bilan microbiologique des produits laitiers artisanaux [Poster presentation]. 16ème Carrefour des Productions animales : la filière laitière bovine européenne est-elle durable?, Gembloux, Belgium.

Sanchez-Alcaraz, M.-T., Godrie, T., Helleputte, M., Di Tanna, S., Belleflamme, C., & Sindic, M. (16 September 2010). Microbiological Analyses of Raw Milk Cheeses from Walloon Farms [Poster presentation]. 15th Conference of Food Microbiology, Gand, Belgium.

Godrie, T., Di Tanna, S., Helleputte, M., Belleflamme, C., & Sindic, M. (2009). Microbiological state of the art of walloon farm raw milk butter (2006 – 2009). In Fourteenth conference on food microbiology.

Belleflamme, C., Di Tanna, S., Moerman, J., & Sindic, M. (2007). Mise en place de l’autocontrôle : ce que cela implique dans vos exploitations. Wallonie Elevages.

Moerman, J., Belleflamme, C., Di Tanna, S., & Sindic, M. (2007). La mise en place d’un système d’autocontrôle dans un petit abattoir de volailles et de lapins. Wallonie Elevages.

Belleflamme, C., Di Tanna, S., & Sindic, M. (2006). Le risque listeria monocytogenes pour la transformation laitière fermière. Filière Ovine et Caprine.

Belleflamme, C., Di Tanna, S., Moerman John, & Sindic, M. (2006). Quel avenir pour la transformation à la ferme ? Plein Champs.

Sindic, M., Belleflamme, C., Corbisier, P., Di Tanna, S., Claustriaux, J.-J., & Deroanne, C. (January 2006). Petits producteurs - grands progrès : bilan de 10 années d'encadrement [Paper presentation]. Onzième Carrefour des Productions Animales : le lait... une filière dynamique, Gembloux, Belgium.

Di Tanna, S., Belleflamme, C., Anceau, C., & Sindic, M. (2004). Control of Listeria monocytogenes in dairy farms. In Proceedings of the Ninth conference on food microbiology.
Peer reviewed

Belleflamme, C., Di Tanna, S., Anceau, C., & Sindic, M. (2004). Control of listeria monocytogenes in dairy farms. In Proceedings of the Ninth Conference on Food Microbiology.

Di Tanna, S. (2000). Evaluation de la contamination en PCB des voies d'eau de Bruxelles [Master’s dissertation, ULiège. GxABT - Liège Université. Gembloux Agro-Bio Tech]. ORBi-University of Liège. https://orbi.uliege.be/handle/2268/9132

Contact ORBi