This website uses cookies

The University of Liège wishes to use cookies or trackers to store and access your personal data, to perform audience measurement. Some cookies are necessary for the website to function. Cookie policy.

Profil

Helleputte Murielle

See author's contact details
Main Referenced Co-authors
Sindic, Marianne  (8)
Di Tanna, Sybille  (6)
Godrie, Thérèse  (6)
Belleflamme, Christel  (4)
Sanchez-Alcaraz, Maria-Thérésa  (3)
Main Referenced Keywords
CQPF (2); Lait (2); Transformation à la ferme (2); AOP (1); butter (1);
Main Referenced Unit & Research Centers
Process and Quality Engineering Laboratory, Food Technology Department, Gembloux Agro-Bio Tech, ULiège, Belgium, 081/62.23.17 (1)
Main Referenced Disciplines
Food science (7)
Animal production & animal husbandry (2)
Agriculture & agronomy (1)
Microbiology (1)
Life sciences: Multidisciplinary, general & others (1)

Publications (total 9)

The most downloaded
326 downloads
Sindic, M., & Helleputte, M. (07 March 2012). AOP/IGP en viande et produits de viande - Intérêts, difficultés et perspectives [Paper presentation]. 17ème Carrefour des Productions Animales - De la Production à la Consommation locales de produits animaux, Gembloux, Belgium. https://hdl.handle.net/2268/114636

Helleputte, M., De Laubier, J., Di Tanna, S., Godrie, T., Zdanov, N., & Sindic, M. (April 2012). Une cellule d'encadrement pour les producteurs transformateurs. Wallonie Elevages, 4.

Sindic, M., & Helleputte, M. (07 March 2012). AOP/IGP en viande et produits de viande - Intérêts, difficultés et perspectives [Paper presentation]. 17ème Carrefour des Productions Animales - De la Production à la Consommation locales de produits animaux, Gembloux, Belgium.

Helleputte, M., Di Tanna, S., Godrie, T., Zdanov, N., & Sindic, M. (07 March 2012). La Cellule Qualité Produits Fermiers Partenaire de diversification - Vente directe de viande à la ferme : comment, pourquoi ? [Paper presentation]. 17ème Carrefour des Productions Animales - De la Production à la Consommation locales de produits animaux, Gembloux, Belgium.

Sanchez-Alcaraz, M.-T., Helleputte, M., Godrie, T., Di Tanna, S., Belleflamme, C., & Sindic, M. (2011). La Cellule Qualité Produits Fermiers partenaire de diversification. Bilan microbiologique des produits laitiers artisanaux. In 16ème Carrefour des Productions animales : la filière laitière bovine est-elle durable? (pp. 9). Gembloux, Belgium: Centre wallon de Recherches agronomiques.

Sanchez-Alcaraz, M.-T., Helleputte, M., Godrie, T., Di Tanna, S., Belleflamme, C., & Sindic, M. (March 2011). La Cellule Qualité Produits Fermiers partenaire de diversification. Bilan microbiologique des produits laitiers artisanaux [Poster presentation]. 16ème Carrefour des Productions animales : la filière laitière bovine européenne est-elle durable?, Gembloux, Belgium.

Sanchez-Alcaraz, M.-T., Godrie, T., Helleputte, M., Di Tanna, S., Belleflamme, C., & Sindic, M. (16 September 2010). Microbiological Analyses of Raw Milk Cheeses from Walloon Farms [Poster presentation]. 15th Conference of Food Microbiology, Gand, Belgium.

Godrie, T., Di Tanna, S., Helleputte, M., Belleflamme, C., & Sindic, M. (2009). Microbiological state of the art of walloon farm raw milk butter (2006 – 2009). In Fourteenth conference on food microbiology.

Helleputte, M., & Sindic, M. (2009). La Cellule qualité des produits fermiers. In Les filières bovines dans la tourmente : produire plus et mieux avec moins.
Peer reviewed

Richard, G., Laurent, P., Nott, K., Richel, A., Helleputte, M., Paquot, M., & Wathelet, J.-P. (January 2009). Chemical and enzymatical modifications of sugar derived from lignocellulose [Poster presentation]. Carbohydrate as Organic Raw materials V : building a sustainable future, Lisbonne, Portugal.

Contact ORBi