Profil

Goumbri Wendinmi Bertrand

CIRM

See author's contact details
Main Referenced Co-authors
Danthine, Sabine  (4)
Marini Djang'Eing'A, Roland  (4)
Somé, Touridomon Issa (3)
Purcaro, Giorgia  (2)
Semdé, Rasmané (2)
Main Referenced Keywords
Shea butter (4); Burkina Faso (3); Unsaponifiable (3); Antimalarial (1); Artemether (1);
Main Referenced Unit & Research Centers
CIRM - Centre Interdisciplinaire de Recherche sur le Médicament - ULiège [BE] (5)
SMARTECH - Smart Technologies for Food and Biobased Products - ULiège [BE] (2)
CEA-CFOREM - Centre de Formation, de Recherche et d'Expertises en Sciences du Médicament (1)
Gembloux Agro-Bio-Tech (1)
Main Referenced Disciplines
Pharmacy, pharmacology & toxicology (6)
Food science (4)
Chemistry (1)

Publications (total 6)

The most downloaded
487 downloads
Goumbri, W. B., Marini Djang'Eing'A, R., Rasmané Semdé, Touridomon Issa Somé, & Danthine, S. (05 November 2021). Procédés d extraction et qualité physicochimique du beurre de karité du Burkina Faso utilisé comme matière première pharmaceutique et agroalimentaire [Paper presentation]. 2ème Congrès International de la Société Ouest Africaine de Pharmacie galénique et Industrielle (SOAPGI), Ouagadougou, Burkina Faso. https://hdl.handle.net/2268/292696

The most cited

6 citations (Scopus®)

Goumbri, W. B.* , Lomonaco Teodoro Da Silva, T.* , Marini Djang'Eing'A, R., Semdé, R., Somé, T. I., & Danthine, S. (2022). African Shea Butter Properties Related to Common Extraction Technologies: A Review. Food and Bioprocess Technology, 15 (2). doi:10.1007/s11947-021-02708-w https://hdl.handle.net/2268/264373

Goumbri, W. B.* , Lomonaco Teodoro Da Silva, T.* , Marini Djang'Eing'A, R., Semdé, R., Somé, T. I., & Danthine, S. (2022). African Shea Butter Properties Related to Common Extraction Technologies: A Review. Food and Bioprocess Technology, 15 (2). doi:10.1007/s11947-021-02708-w
Peer Reviewed verified by ORBi
* These authors have contributed equally to this work.

Goumbri, W. B., Marini Djang'Eing'A, R., Rasmané Semdé, Touridomon Issa Somé, & Danthine, S. (05 November 2021). Procédés d extraction et qualité physicochimique du beurre de karité du Burkina Faso utilisé comme matière première pharmaceutique et agroalimentaire [Paper presentation]. 2ème Congrès International de la Société Ouest Africaine de Pharmacie galénique et Industrielle (SOAPGI), Ouagadougou, Burkina Faso.

Goumbri, W. B., Somé, T. I., Marini Djang'Eing'A, R., Purcaro, G., & Danthine, S. (31 January 2020). Evaluation of some quality parameters of crude shea butter produced in Burkina Faso [Poster presentation]. 25th National Symposium for Applied Biological Sciences, Gembloux, Belgium.
Peer reviewed

Goumbri, W. B., Somé, T. I., Marini Djang'Eing'A, R., Purcaro, G., & Danthine, S. (11 December 2019). Evaluation of some quality parameters of crude shea butter produced in Burkina Faso [Poster presentation]. 2nd CIRM Day, Liège, Belgium.

Goumbri, W. B. (28 November 2019). Etudes préliminaires des procédés d’extraction du beurre de karité et des propriétés physico-chimiques de sa fraction insaponifiable [Paper presentation]. 1er congrès de la société ouest africaine de pharmacie galénique et industrielle (SOAPGI), Abidjan, Côte d’Ivoire.

YAMEOGO, B. G. J., Zimé-Diawara, H., Sombié, B. C., Goumbri, W. B., Nikièma, O., Belem, R. M., Kabré, E., & Semdé, R. (2019). QUALITE PHYSICOCHIMIQUE ET LYODISPONIBILITE DES COMBINAISONS A DOSE FIXE D’ARTEMETHER- LUMEFANTRINE DISPENSEES AU BURKINA FASO. BURKINA MEDICAL, 23 (1).
Peer reviewed

Contact ORBi