ROUSSEAU, Anne-Françoise ; Centre Hospitalier Universitaire de Liège - CHU > Autres Services Médicaux > Service des soins intensifs
VERBRUGGE, Anne-Marie ; Centre Hospitalier Universitaire de Liège - CHU > Département des Services Logistiques > Secteur diététique
FADEUR, Marjorie ; Centre Hospitalier Universitaire de Liège - CHU > Département de médecine interne > Service de diabétologie, nutrition, maladies métaboliques
STRUVAY, Alexandre ; Centre Hospitalier Universitaire de Liège - CHU > Département infirmier > Unité des brûlés (+2C)
LEFORT, Hugues
Language :
French
Title :
Aspects nutritionnels de la prise en charge du patient brûlé grave.
Lin, J.J., Chung, X.J., Yang, C.Y., Lau, H.L., A meta-analysis of trials using the intention to treat principle for glutamine supplementation in critically ill patients with burn. Burns. 39:4 (2013), 565–570.
Pham, C.H., Collier, Z.J., Webb, A.B., et al. How long are burn patients really NPO in the perioperative period and can we effectively correct the caloric deficit using an enteral feeding “Catch-up” protocol?. Burns. 44:8 (2018), 2006–2010.
Berger, M.M., Pantet, O., Nutrition in burn injury: any recent changes?. Curr Opin Crit Care 22:4 (2016), 285–291.
Nordlund, M.J., Pham, T.N., Gibran, N.S., Micronutrients after burn injury: a review. J Burn Care Res 35:2 (2014), 121–133.
Rousseau, A.F., Ledoux, D., Damas, P., Cavalier, E., [Hypovitaminosis D and burn injury]. Rev Med Liege 68:11 (2013), 574–578.