[en] Method for the qualitative detection (SPME) of VOCs emitted by toxigenic (mycotoxin-producing) and non-toxigenic (non mycotoxin-producing) strains.
Disciplines :
Food science
Author, co-author :
Josselin, Laurie ; Université de Liège - ULiège > Agronomie, Bio-ingénierie et Chimie (AgroBioChem) > Chimie des agro-biosystèmes
De Boevre, Marthe; Université de Gent > Faculté de pharmacie > Post doctoral
De Clerck, Caroline ; Université de Liège - ULiège > Agronomie, Bio-ingénierie et Chimie (AgroBioChem) > Gestion durable des bio-agresseurs
Moretti, Antonio; Italian National Research Council (CNR) > Institute of Sciences of Food Production (ISPA) > Senior researcher
Fauconnier, Marie-Laure ; Université de Liège - ULiège > Agronomie, Bio-ingénierie et Chimie (AgroBioChem) > Chimie des agro-biosystèmes
Language :
French
Title :
Etude de composés organiques volatils (COVs) émis lors de l'interaction hôte - pathogène par des souches produisant des mycotoxines.
Alternative titles :
[en] Study of volatile organic compounds (VOCs) emitted during host-pathogen interaction by strains producing mycotoxins.
Publication date :
03 April 2019
Number of pages :
A0 ( 84,1 x 118,9 cm)
Event name :
Les Journées Jeunes Chercheurs Transfrontalières 2019
Event organizer :
SFR Condorcet et Université de Reims Champagne - Ardenne