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The evolution stages of a local agro-production: The cases of cider and syrup in East Belgium
Schmitz, Serge
2007In Bryant, Christopher; Grilloti Di Giacomo, Maria (Eds.) Quality Agriculture: Historical Heritage and Environmental Resources for the Integrated Development of Territories
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THE EVOLUTION STAGES OF...pdf
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Keywords :
Typical product; Pays de Herve; Labels; Produits locaux
Abstract :
[en] Relating the history of cider and syrup from the “Pays de Herve” (East of Belgium), the paper underlines the vicissitude of a local production. What remains local in these traditional products? Which component should remain local in traditional product?
[fr] En se basant sur l'histoire du cidre et du sirop du Pays de Herve (Est de la Belgique), l'article décrit les vicissitudes d’une production locale. Que reste-t-il de « local » dans ces produits traditionnels ? Quelle partie devrait rester « local » dans ces productions traditionnelles ?
Research Center/Unit :
Laplec
Lepur : Centre de Recherche sur la Ville, le Territoire et le Milieu rural - ULiège
Disciplines :
Human geography & demography
Author, co-author :
Schmitz, Serge  ;  Université de Liège - ULiège > Département de géographie > Géographie rurale
Language :
English
Title :
The evolution stages of a local agro-production: The cases of cider and syrup in East Belgium
Publication date :
2007
Main work title :
Quality Agriculture: Historical Heritage and Environmental Resources for the Integrated Development of Territories
Editor :
Bryant, Christopher
Grilloti Di Giacomo, Maria
Publisher :
Brigati, Genova, Italy
ISBN/EAN :
92-95027-10-8
Pages :
255-261
Peer reviewed :
Peer reviewed
Available on ORBi :
since 08 June 2009

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