No full text
External report (Reports)
Arbeid 4.0 in de voedingindustrie. Tussentijds rapport : literatuurstudie en focusgroepen. KUL : HIVA
Pollet, Ignace; Smits, Ine; De Leebeeck, Kelly et al.
2021
 

Files


Full Text
No document available.

Send to



Details



Keywords :
arbeid; 4.0; voedingsindustrie
Abstract :
[nl] Het doel van de leerstoel “Arbeid 4.0 in de voedingsindustrie” is om te bestuderen hoe het werk in de verschillende sectoren, beroepsgroepen en jobs in de voedingsindustrie in België verandert onder invloed van belangrijke trends. Er wordt onderzocht hoe bedrijven vorm geven aan die veranderingen, bijvoorbeeld via technologie, arbeidsorganisatie, personeelsbeleid, opleiding, of organisatiecultuur. We bekijken de implicaties voor de verschillende stakeholders (werknemers en werkgevers, sectororganisaties, …) en de wijze waarop een gepaste begeleiding en ondersteuning van bedrijven en werknemers kan voorzien worden. Via diverse onderzoeksmethoden wordt geanalyseerd welke trends een belangrijke impact hebben, wat de consequenties hiervan zijn voor bedrijven en werknemers, en hoe Alimento in deze context begeleiding en ondersteuning kan aanbieden. We willen diepgaand inzicht krijgen in de drijfveren en implicaties van veranderingen op het vlak van arbeid in de voedingsindustrie in een context van een voortschrijdende digitalisering en een veranderende arbeidsmarkt. Het onderzoek krijgt vorm vanuit de volgende onderzoeksvragen: 1. Hoe is arbeid aan het veranderen in de voedingsindustrie? Welke verschillen merken we hierbij op (bijvoorbeeld tussen beroepsgroepen, tussen bedrijven)? 2. Welke trends bepalen die veranderingen? 3. Welke factoren spelen een rol in hoe bedrijven vorm geven aan die veranderingen? 4. Welke implicaties heeft dit voor de verschillende stakeholders (o.a. werknemers, werkgevers, sectorfederaties)? 5. Hoe kan Alimento een gepaste begeleiding en ondersteuning geven aan bedrijven en werknemers in tijden van Arbeid 4.0?
Research Center/Unit :
IRSS-CRIS - Institut de recherches en Sciences Sociales. Centre de Recherche et d'Interventions Sociologiques - ULiège
Disciplines :
Sociology & social sciences
Author, co-author :
Pollet, Ignace
Smits, Ine;  KUL > HIVA
De Leebeeck, Kelly;  KUL > HIVA
Gérard, Julie  ;  Université de Liège - ULiège > Département des sciences sociales > Sociologie de l'organisation et de l'intervention
Lamberts, Miet;  KUL > HIVA
Dessers, Ezra;  KUL > HIVA
Language :
Dutch
Title :
Arbeid 4.0 in de voedingindustrie. Tussentijds rapport : literatuurstudie en focusgroepen. KUL : HIVA
Alternative titles :
[en] Labor 4.0 in the food industry. Interim report : literature review and focus groups. KUL : HIVA
Publication date :
2021
Publisher :
KUL, Louvain, Unknown/unspecified
Number of pages :
44
Name of the research project :
Arbeid 4.0 in de voedingsindustrie
Available on ORBi :
since 28 June 2023

Statistics


Number of views
50 (3 by ULiège)
Number of downloads
0 (0 by ULiège)

Bibliography


Similar publications



Contact ORBi