hyperspectral imaging; near infrared; spectroscopy; chemomettics; roots; crop residues
Abstract :
[en] Discrimination of roots and crop residues, in order to quantify them, based on their Near Infrared spectral signature and chemometrics was tested as a new rapid and reliable method.
Eylenbosch, Damien ; Université de Liège > Agronomie, Bio-ingénierie et Chimie (AgroBioChem) > Phytotechnie des régions tempérées
Fernández Pierna, Juan Antonio; Centre de Recherche Agronomique wallon - CRA-W > Valorisation des productions > Qualité des produits
Baeten, Vincent; Centre de Recherche Agronomique wallon - CRA-W > Valorisation des productions > Qualité des produits
Bodson, Bernard ; Université de Liège > Agronomie, Bio-ingénierie et Chimie (AgroBioChem) > Phytotechnie des régions tempérées
Language :
English
Title :
Use of NIR hyperspectral imaging and chemometrics to quantify roots and crop residues in soil
Alternative titles :
[en] Utilisation de l'imagerie hyperspectrale proche infrarouge et de la chimiométrie pour quantifier des racines et des résidus de culture dans le sol
Publication date :
October 2015
Number of pages :
A0
Event name :
17th International Conference on Near Infrared Spectroscopy
Event organizer :
International Council for Near Infrared Spectroscopy (ICNIRS)