Profil

Blanchard Remy

See author's contact details
Main Referenced Co-authors
Bodson, Bernard  (14)
Mahieu, Olivier (12)
Dumont, Benjamin  (11)
Jacquemin, Guillaume (10)
Sinnaeve, Georges (10)
Main Referenced Keywords
escourgeon (9); froment (7); froment d'hiver (6); date de semis (3); profondeur de semis (3);
Main Referenced Disciplines
Agriculture & agronomy (19)
Environmental sciences & ecology (16)
Life sciences: Multidisciplinary, general & others (4)
Phytobiology (plant sciences, forestry, mycology...) (2)
Biotechnology (1)

Publications (total 19)

The most downloaded
379 downloads
Meza, W. R., Jacquemin, G., Dumont, B., Bacchetta, R., Heens, B., Mahieu, O., Blanchard, R., Monfort, B., Chavalle, S., De Proft, M., Gofflot, S., Van Remoortel, V., Sinnaeve, G., & Bodson, B. (2018). Variétés. In B. Bodson & B. Watillon, Livre Blanc Céréales (pp. 2/1 - 2/53). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro Bio Tech. https://hdl.handle.net/2268/228404

Lenoir, A., Vandoorne, B., Siah, A., Blanchard, R., Van Der Verren, B., & Dumont, B. (August 2022). Fine tuning N fertilization to target wheat yield components: toward a spatially and temporally explicit approach [Paper presentation]. European Conference of Agronomy, Potsdam, Germany.

Bataille, C., Blanchard, R., Clinckemaillie, A., Duvivier, M., Heens, B., Hellin, P., Mahieu, O., & Meurs, R. (2021). 5. Lutte intégrée contre les maladies. In B. Dumont, M. De Proft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales (Février 2021, pp. 5/1-5/88). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro Bio Tech.

Blanchard, R., Meurs, R., Vandenberghe, C., Pierreux, J., Mahieu, O., Blondiau, L.-M., Collin, C., Reuter, V., Sinnaeve, G., Renneson, M., Abras, M., Herman, J.-L., Escarnot, E., Cremer, S., Detoffoli, M., Gofflot, S., Lambert, R., & Dumont, B. (2021). 3. La fertilisation azotée. In B. Dumont, M. Deproft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales (pp. 3/1 - 3/43). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro-Bio Tech.

Gogin, B., Chandelier, A., Jacquemin, G., Meza, R., Eylenbosch, D., Lateur, M., Blanchard, R., Meurs, R., Bodson, B., & Sinnaeve, G. (2020). 6. Valorisation des froments et épeautres de la récolte 2020. In B. Bodson, M. De Proft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales (pp. 6/1-6/15). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro Bio Tech.

Meza, R., Eylenbosch, D., Heens, B., Mahieu, O., Blanchard, R., De Proft, M., Godin, B., Van Remoortel, V., Sinnaeve, G., Dumont, B., Bodson, B., & Jacquemin, G. (2020). 2. Variétés - 2. Froment d'hiver. In B. Bodson, M. De Proft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales (Edition septembre 2020, pp. 6/2 - 39/2). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro Bio Tech.

Blanchard, R., Pierreux, J., Dumont, B., & Bodson, B. (2020). 3. Cultures associées froment d'hiver - pois protéagineux d'hiver: résultats variétaux. In B. Bodson, M. De Proft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales (pp. 3/1-3/7). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro Bio Tech.

Blanchard, R., Meza, R., Jacquemin, G., Mahieu, O., Dumont, B., Meurs, R., & Bodson, B. (2020). 1. Implantation de la culture. In B. Bodson, M. De Proft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales (Edition septembre 2020, pp. 1/1-1/15). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro Bio Tech.

Meza, R., Godin, B., Meurs, R., Blanchard, R., Bodson, B., Eylenbosch, D., Sinnaeve, G., & Jacquemin, G. (2020). 8. Variétés en céréales de printemps. In B. Bodson, M. De Proft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales. Gembloux, Belgium: Gembloux Agro-Bio Tech.

Blanchard, R., Meurs, R., Vandenberghe, C., Pierreux, J., Mahieu, O., Collin, C., Reuter, V., Sinnaeve, G., Herman, J.-L., Escarnot, E., Crémer, S., De Toffoli, M., Gofflot, S., Lambert, R., Bodson, B., & Dumont, B. (2020). 3. La fertilisation azotée. In B. Bodson, M. De Proft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales (pp. 3/1 - 3/53). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro-Bio Tech.

Bataille, C., Blanchard, R., Clinckemaillie, A., Duvivier, M., Heens, B., Hellin, P., Mahieu, O., & Meurs, R. (2020). 5. Lutte intégrée contre les maladies. In B. Bodson, M. De Proft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales (pp. 5/1-5/68). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro-Bio Tech.

Sinnaeve, G., Godin, B., Chandelier, A., Jacquemin, G., Meza, R., Eylenbosch, D., Blanchard, R., Meurs, R., & Bodson, B. (Eds.). (2019). 7. Valorisation des froments de la récolte 2019. (Septembre 2019). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro-Bio Tech.

Meza, R., Dumont, B., Eylenbosch, D., Heens, B., Mahieu, O., Blanchard, R., De Proft, M., Godin, B., Van Remoortel, V., Sinnaeve, G., Bodson, B., & Jacquemin, G. (2019). 2. Variétés - 2. Froment d'hiver. In Le Livre Blanc Céréales. Gembloux, Belgium: Gembloux Agro-Bio Tech.
Peer reviewed

Blanchard, R., Meza, R., Jacquemin, G., Mahieu, O., Dumont, B., Meurs, R., & Bodson, B. (2019). 1. Implantation des cultures. In Le Livre Blanc Céréales. Gembloux, Belgium: Gembloux Agro-Bio Tech.
Peer reviewed

Pierreux, J., Dumont, B., Blanchard, R., & Bodson, B. (2019). 4. Culture associée froment d'hiver-pois protéagineux d'hiver: résultats variétaux. In Le Livre Blanc Céréales (Septembre 2019). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro-Bio Tech.
Peer reviewed

Meza Morales, W., Gofflot, S., Meurs, R., Blanchard, R., Bacchetta, R., Vromman, D., Sinnaeve, G., Bodson, B., & Jacquemin, G. (2019). 8. Variétés en céréales de printemps. In B. Bodson, M. De Proft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales (Edition février 2019, pp. 1-9). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro Bio Tech.

Blanchard, R., Meurs, R., Vandenberghe, C., Pierreux, J., Mahieu, O., Collin, C., Reuter, V., Sinnaeve, G., Herman, J.-L., Escarnot, E., Crémer, S., De Toffoli, M., Gofflot, S., Lambert, R., Bodson, B., & Dumont, B. (2019). 3. La fertilisation azotée. In B. Bodson, M. De Proft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales (Edition février 2019, pp. 1-62). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro Bio Tech.

Bataille, C., Blanchard, R., Clinckemaillie, A., Duvivier, M., Heens, B., Hellin, P., Legrève, A., Mahieu, O., & Nysten, A. (2019). 5. Lutte intégrée contre les maladies. In B. Bodson, M. De Proft, ... B. Watillon, Livre Blanc Céréales (Edition février 2019, pp. 1-74). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro Bio Tech.

Meza, W. R., Jacquemin, G., Dumont, B., Bacchetta, R., Heens, B., Mahieu, O., Blanchard, R., Monfort, B., Chavalle, S., De Proft, M., Gofflot, S., Van Remoortel, V., Sinnaeve, G., & Bodson, B. (2018). Variétés. In B. Bodson & B. Watillon, Livre Blanc Céréales (pp. 2/1 - 2/53). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro Bio Tech.

Blanchard, R., Meza, W. R., Jacquemin, G., Mahieu, O., & Bodson, B. (2018). 1. Implantation des cultures. In B. Bodson & B. Watillon, Livre Blanc Céréales (Septembre 2018, pp. 1/1 - 1/14). Gembloux, Belgium: Gembloux Agro Bio Tech.

Contact ORBi