Profil

Thiry Christophe

See author's contact details
Main Referenced Co-authors
Thonart, Philippe  (5)
Delvigne, Frank  (2)
Destain, Jacqueline  (2)
Majad, Lamia (2)
Pierart, Céline  (2)
Main Referenced Keywords
3-galactosidase (1); bioreactor (1); Broiler (1); cecal microflora (1); LIP2 regulation (1);
Main Referenced Disciplines
Biotechnology (3)
Agriculture & agronomy (1)
Animal production & animal husbandry (1)
Microbiology (1)
Veterinary medicine & animal health (1)

Publications (total 5)

The most downloaded
1179 downloads
Thiry, C., Delvigne, F., Pierart, C., Majad, L., El Mejdoub, T., Destain, J., & Thonart, P. (2011). Evolution de la viabilité cellulaire dans les procédés de production de ferments lactiques : effet du type de bactérie sur l'évaluation par cytométrie en flux. Récents Progrès en Génie des Procédés, 101. https://hdl.handle.net/2268/97851

The most cited

74 citations (Scopus®)

Benkerroum, N., Daoudi, A., Hamraoui, T., Ghalfi, H., Thiry, C., Duroy, M., Evrard, P., Weber, D., & Thonart, P. (2005). Lyophilized Preparations Of Bacteriocinogenic Lactobacillus Curvatus And Lactococcus Lactis Subsp Lactis As Potential Protective Adjuncts To Control Listeria Monocytogenes In Dry-Fermented Sausages. Journal of Applied Microbiology, 98 (1), 56-63. doi:10.1111/j.1365-2672.2004.02419.x https://hdl.handle.net/2268/24296

Arevalo Sureda, E., Schroyen, M., Uerlings, J., Thiry, C., Liénart, J., Sabri, A., Thonart, P., Delcenserie, V., Wavreille, J., & Everaert, N. (26 August 2023). Synbiotic administration to suckling piglets on health parameters at weaning and postweaning period [Paper presentation]. 73rd European Association for Animal Production (EAAP), Lyon, France.

Delvigne, F., Thiry, C., Pierart, C., Majad, L., Destain, J., & Thonart, P. (29 November 2011). Evolution de la viabilité cellulaire dans les procédés de production de ferments lactiques : effet du type de bactérie sur l'évaluation par cytométrie en flux [Paper presentation]. 12ème congrès de la Société Française de génie des procédés, Lille, France.

Thiry, C., Delvigne, F., Pierart, C., Majad, L., El Mejdoub, T., Destain, J., & Thonart, P. (2011). Evolution de la viabilité cellulaire dans les procédés de production de ferments lactiques : effet du type de bactérie sur l'évaluation par cytométrie en flux. Récents Progrès en Génie des Procédés, 101.
Peer reviewed

Vandeplas, S., Dubois Dauphin, R., Thiry, C., Beckers, Y., Welling, G. W., Thonart, P., & Thewis, A. (August 2009). Efficiency of a Lactobacillus plantarum-xylanase combination on growth performances, microflora populations, and nutrient digestibilities of broilers infected with Salmonella Typhimurium. Poultry Science, 88 (8), 1643-1654. doi:10.3382/ps.2008-00479
Peer Reviewed verified by ORBi

Benkerroum, N., Daoudi, A., Hamraoui, T., Ghalfi, H., Thiry, C., Duroy, M., Evrard, P., Weber, D., & Thonart, P. (2005). Lyophilized Preparations Of Bacteriocinogenic Lactobacillus Curvatus And Lactococcus Lactis Subsp Lactis As Potential Protective Adjuncts To Control Listeria Monocytogenes In Dry-Fermented Sausages. Journal of Applied Microbiology, 98 (1), 56-63. doi:10.1111/j.1365-2672.2004.02419.x
Peer Reviewed verified by ORBi

Contact ORBi